Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Karise - mandag den 17. august

Karise er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

HOLEBY: Gik tur på motorvejen

Politiet standsede fredag klokken 14.15 en mand, der kom gående langs motorvejen i det nordgående spor cirka to kilometer syd for Holeby. Han havde ingen personlige papirer på sig, men da politiet fik undersøgt hans forhold, viste det sig, at han var fra udlandet og i juli havde fået et indrejseforbud i Danmark, der gjaldt i fire år. Han blev derfor anholdt klokken 14.17 og sigtet for at overtræde udlændingeloven. Han blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 8. september.

 

NØRRE ALSLEV: Heroin

Ved en rutinemæssig kontrol i Nørre Alslev standsede Toldstyrelsen en bus, hvori der sad en 30-årig mand fra udlandet. Det viste sig, at han havde fire små kapsler på sig med 0,5 gram heroin i hver. Politiet blev tilkaldt, og den 30-årige blev anholdt klokken 15.55, sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med på stationen, hvor han kom til at betale en bøde på 6.000 kroner, før han blev løsladt igen klokken 18.25.

 

NÆSTVED: Vold

Politiet blev fredag klokken 19.49 kaldt ud til en beværtning i Næstved, hvor en mand var blevet aggressiv og blandt andet havde slået en anden mand. På baggrund af gode forklaringer fra vidner, fandt politiet hurtigt frem til manden, som blev sigtet for vold. Det var en 50-årig mand fra Næstved.

 

KARISE: Fyrede fyrværkeri af

Politiet fik fredag klokken 22.23 en anmeldelse om, at der var tre-fire unge, der havde fyret noget fyrværkeri af ved Karise Stadion. Da politiet ankom, havde de unge forladt området, men på baggrund af gode vidneforklaringer var det hurtigt for politiet at finde frem til de tre personer, der havde været involveret. To af dem var 15 år og fra Faxe Ladeplads, mens den sidste var 14 og fra Jyderup. De to 15-årige blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven og de unges forældre blev kontaktet.

 

VORDINGBORG: Salg af stoffer

Politiet fik lørdag klokken 02.07 en anmeldelse om, at der var brand på en terrasse i en bygning i centrum af Vordingborg. Ilden blev heldigvis hurtigt slukket, men da røgen kunne være trængt ind i andre af de omkringliggende lejligheder, valgte politiet at tage kontakt til flere af de andre beboere. I den forbindelse bemærkede politiet, at der lå noget hvidt stof på et bord i en lejlighed, og da politiet efterfølgende ransagede stedet, fandt de 11 gram amfetamin, en totenschlæger og et større kontantbeløb. En 27-årig mand, som havde 0,5 gram amfetamin på sig, blev anholdt klokken 06.05 og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 07.03.

 

TRYG SKOLESTART

Politiet var igen fredag morgen til stede ved en række af områdets skoler, for at holde øje med trafikken og sikre, at de mange nye elever fik en tryg skolestart. Denne gang var politiet blandt andet ved Nørre Alslev Skole, Stormarkskolen i Nakskov, Sjølundskolen og Kalbyris Skole i Næstved, Landsgrav Friskole og Søndermarksskolen i Slagelse, Pedersborg Skole og Sorø Privatskole i Sorø, Karrebæk Skole, Nordskovskolen i Haslev og Marienberg Skole i Vordingborg. Trafikken gled pænt de fleste steder, men ved Nygårdsvej i Næstved var det nødvendigt med 30 påtaler i et område, hvor politiet bemærkede, at op mod 1700 personer fra to skoler skal færdes på samme tid.

Samtidig var politiets automatiske trafikkontroller også klar på flere skoleveje. Blandt andet ved Karisevej, hvor 16 billister blev fotograferet på en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 50 kilometer i timen. To fik et klip i kørekortet. På Rødbyvej blev 29 køretøjer fotograferet, og en billist fik et klip i kørekortet.

 

SLAGELSE: Brand i kolonihavehuse

I lørdags klokken 16.32 opstod der brand i et kolonihavehus på Betavej i Slagelse, og branden spredte sig til nabohusene. Heldigvis kom ingen til skade, og politiets brandteknikere skal nu undersøge, hvad der kan have startet branden.

 

SORØ: Musikanlæg taget med på politistationen

En flok unge mennesker opførte sig temmelig højrøstede i en baggård på Byvolden i Sorø lørdag aften. Der var både råben, skrigen og høj musik. Så politiet blev tilkaldt, og et par politibetjente bad forsamlingen om at dæmpe sig og skrue ned for musikken. Men blot fem minutter efter at politiet havde forladt området, var den gal igen. Så betjentene vendte patruljevognen og kørte tilbage til de unge. Her blev musikanlægget pakket ned i bagagerummet på patruljebilen med besked om, at de kunne hente det næste morgen på Slagelse politistation. Det var en 17-årig pige fra Slagelse voldsomt utilfreds med, og det endte med, at hun fik en sigtelse efter ordensbekendtgørelsen.

 

RØNNEDE: På aftentur med ulovlig kniv

I forbindelse med en patruljering på Drosselvej i Rønnede traf politiet lørdag klokken 23.19 en 18-årig mand fra Albertslund, der ikke virkede til at have helt rent mel i posen. Da han blev visiteret fandt betjentene da også en ulovlig kniv på ham, og han blev derfor sigtet efter knivloven.

 

NÆSTVED: Flere færdselskontroller

Politiet havde lørdag aften et skarpt øje på hastigheden på gaderne i Næstved by. Mellem klokken 19 og 21.51 traf en politipatrulje en, der kørte på knallert uden styrthjelm, en bil, der overhalede højre om og i øvrigt kørte noget hurtigere end tilladt, og en bil, der overhalede over spærreflader. De fik alle en sigtelse efter færdselsloven.

Klokken 20.55 var en politipatrulje forbi Kvægtorvet, hvor der ifølge en anmelder var mange biler samlet. Men ved politiets fremmøde diffunderede bilerne tilsyneladende stille og roligt væk.

Mellem klokken 20.51 og 21.22 fik 12 bilister målt hastigheden på Vestre Ringvej, og en blev målt til hele 110 km/t. Han kan se frem til en sigtelse efter færdselsloven.

På Vordingborgvej fik 41 målt deres hastighed mellem klokken 21.30 og 23.47. Her var der to, som kan se frem til et klip i kørekortet – den højeste hastighed var her 96 km/t.

 

VORDINGBORG: Færdselskontroller i Ørslev

Politiet havde fået nys om, at nogle bil- og fartentusiaster skulle mødes fredag aften i Ørslev ved Vordingborg, og en patrulje fra politiets færdselsafdeling besluttede sig for at kigge med. Mellem klokken 19.00 og 21.10 så betjentene en lang række køretøjer i området ved Spirevej/Industriparken, og en enkelt bilist – en 26-årig mand fra Nordfalster – blev målt til at køre 102 km/t, selv om den højst tilladte hastighed er 50 km/t. Han blev også sigtet for kap- og væddeløbskørsel og for at køre under påvirkning af euforiserende stoffer. To andre blev sigtet for andre overtrædelser af færdselsloven.

 

FUGLEBJERG: Standset på ulovlig knallert

Færdselspolitiet standsede søndag klokken 19.25 en 15-årig dreng, der kom kørende ad Haldagermaglevej i Fuglebjerg på knallert. Knallerten blev tjekket på et rullefelt, og det viste sig, at den kunne køre væsentligt hurtigere end det tilladte. Den 15-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

KORSØR: Fik motorcyklen beslaglagt

Søndag klokken 22.19 standsede politiet en motorcyklist på Linde Alle i Korsør. Det var en 31-årig mand fra Slagelse, og det viste sig, at han var frakendt kørekortet. Derfor blev han sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og da han flere gange tidligere var sigtet for at køre uden kørekort, blev hans motorcykel beslaglagt på stedet.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By

Vej

Type

Tidsrum

Udbytte

Dannemare

Diget

Hus

Torsdag 6/8 – 10/8

Kontanter

Holeby

Frederiksmindevej

Hus

Lørdag kl. 0.00

Jagtvåben fra et våbenskab.

Lundby

Grumløsevej

Hus

Fredag kl. 16 – søndag kl. 19

Pc, drone, batterier

Næstved

Karrebæk

Hus

Fredag kl. 16 – søndag kl. 13.30

Vides endnu ikke

Næstved

Lyngbakken

Hus

Fredag kl. 17 – lørdag kl. 11.10

Vides endnu ikke.

Nørre-Alslev

Nykøbingvej

Hus

Lørdag kl. 0.00

Kontanter

Skælskør

Ørselvvej

Landejendom

Lørdag kl. 16 – søndag kl. 16

Kontanter og iPad

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By

Vej

Tidspunkt

Person

Sigtet for

Bogø By

Grønsundvej

Søndag klokken 15.04

51-årig mand fra Nakskov

Spirituskørsel

Korsør

Mælkevej

Søndag klokken 17.05

50-årig mand fra Sakskøbing

Spirituskørsel

Nykøbing

Gedservej

Lørdag klokken 2.36

21-årig mand fra Nykøbing

Spirituskørsel

Nykøbing

Vesterskovvej

Lørdag klokken 10.20

26-årig mand fra Nykøbing

Spirituskørsel

Næstved

Vestre Ringvej

Lørdag klokken 4.58

19-årig kvinde fra Karrebæksminde

Spirituskørsel

Næstved

Vordingborg Landevej ved Vester Egesborg

Lørdag klokken 21.35

80-årig mand fra Nakskov

Spirituskørsel

Slagelse

Ndr. Stationsvej

Lørdag klokken 21.24

58-årig mand fra Slagelse

Spirituskørsel

Slagelse

Søndermarksvej

Fredag klokken 1.10

20-årig mand fra Slagelse

Narkokørsel

Sorø

Vestmotorvejen

Søndag klokken 15.16

24-årig mand fra Slagelse

Narkokørsel, kørsel uden førerret, tyveri af nummerplade og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og registreringsbekendtgørelsen

Stege

Kostervej

Lørdag klokken 15.45

54-årig mand fra Stege

Spirituskørsel

Vordingborg

Kalvehavevej

Fredag klokken 8.52

29-årig mand fra Bogø By

Narkokørsel

Vordingborg

Københavnsvej, Skallerup

Søndag klokken 0.53

35-årig kvinde fra Vordingborg

Spirituskørsel

Vordingborg

Singkærvej

Fredag klokken 21.31

26-årig mand fra Eskilstrup

Narkokørsel

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By

Vej

Tidspunkt


Korsør

-

Søndag klokken 19.30 – mandag klokken 0.40

61 køretøjer blev standset og kontrolleret. En blev sigtet for at køre venstre om et helleanlæg, en for at køre på en ulovlig knallert, en for at køre med en passager bag på knallerten, og passageren blev også sigtet. En blev sigtet for at køre så hurtigt, at det kan give et klip og en for at overtræde hastighedsgrænsen på motorvejen.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By

Vej

Tid

Type

Kontrollerede

Fartbilister

Tilladt

Hurtigste

Klip

Haslev

Karisevej, Dalby

Fredag klokken 7.29-9.29

ATK på skolevej

208

16

50 km/t

76 km/t

To klip

Korsør

Vestmotorvejen ved Storebælt

Søndag klokken 13.54-19.15

ATK

6877

209

110 km/t

152 km/t

Fem klip

Næstved

Vordingborgvej ved gangbroen mod Sct. Jørgens Park

Lørdag klokken 19.22 – søndag klokken 0.40

ATK

424

14

60 km/t

123 km/t

Tre klip og to betingede frakendelser

Rude

Næstved Landevej, Venslev

Fredag klokken 5.40-10.40½

ATK på skolevej

455

14

60 km/t

94 km/t

Tre klip

Søllested

Rødbyvej

Fredag klokken 7.34-13.30

ATK

723

29

60 km/t

85 km/t

Et klip

 

Flere artikler