Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Karise - fredag den 21. august

Karise er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

TRYG SKOLESTART

Igen torsdag var politiet klar ved en række af områdets skoler. Denne gang var der besøg på Sorø Borgerskole, Rønnebæk Skole, Rolloskolen i Faxe, Realskolen, Sophieskolen og Møllebakkeskolen i Nykøbing Falster, Stormarksskolen i Nakskov, Svend Gønge Skolen i Lundby, Holberg Skole i Dianalund, Præstø Skole, Skælskør Skole, Sofiendalskolen og Nordskovskolen i Haslev, Fårlev Friskole, Boeslunde Skole, Næstved Friskole, Karise Skole og Fladså Skole i Brøderup. Generelt blev der kørt pænt. Dog blev der ved Karise Skole givet flere påtaler og oprettet to sager, og på Præstø Skole blev en ulovlig knallert beslaglagt. Til gengæld bemærkede politiet, at ALLE børn, der kom cyklende på Englebjergvej i Næstved havde cykelhjelm på.

 

SLAGELSE: 16-årig smed med vand

Efter en episode i mandags, hvor to drenge havde kastet med vand inden i Fakta på Pantholm i Slagelse, fandt politiet torsdag frem til en 16-årig fyr fra lokalområdet, som nu er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han kan nu vente en bøde.

 

PRÆSTØ: 14-årig på knallert

Torsdag klokken 7.45 standsede politiet en fyr, der kom kørende på knallert på Ny Esbjergvej uden for Præstø. Det var en kun 14-årig dreng fra lokalområdet, og et tjek af knallerten på rullefeltet viste, at den kunne væsentligt hurtigere end tilladt. Knallerten blev taget med til nærmere undersøgelse.

 

STUBBEKØBING: Anholdt efter trusler og vold

Politiet fik torsdag klokken 8.20 en anmeldelse fra en sundhedsklinik, hvor en patient i telefonen havde truet med at kvæle en medarbejder. Politiet kørte ud til den pågældende, der havde ringet, og på stedet fandt betjentene en 43-årig kvinde og en 36-årig mand fra Nordfalster, og de var tydeligvis oppe at diskutere. Kvinden blev anholdt, da hun havde et uafklaret mellemværende med fogedretten, mens manden blev sigtet for trusler. Der blev fundet 0,83 gram amfetamin på den 43-årige, som derfor også blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Under anholdelsen lykkedes det for den 36-årige at tømme sin egen peberspray i ansigtet på to betjente, og han blev derfor anholdt og også sigtet for vold mod politiet. Den anholdte kvinde blev løsladt i fogedretten, mens den 36-årige mand fortsat er anholdt, og han fremstilles i grundlovsforhør fredag.

 

HOLEBY: 17-årig udsat for røveri

En 17-årig fyr fra Holeby var torsdag klokken 10.00 udsat for røveri ved et busstoppested på Maribovej i Holeby. Han blev kontaktet af en anden ung fyr, som krævede at få udleveret de earpods, den 17-årige brugte. Gerningsmanden tog sin ene hånd ned i lommen for at indikere, han havde en kniv. På baggrund af beskrivelsen af gerningsmanden fandt politiet i løbet af dagen frem til en kun 14-årig dreng fra lokalområdet, som blev afhørt om røveriet. Politiet ransagede hans adresse, og her blev de stjålne earpods fundet. Politiet undersøger samtidig, om den 14-årige kan sættes i forbindelse med det røveri, der under lignende omstændigheder blev begået den 12. august på banegården i Maribo.

 

RØDBYHAVN: Sigtet for indsmugling af ulovlige stoffer

Udlændingekontrolafdelingen har i samarbejde med Toldstyrelsen torsdag anholdt en 26-årig udenlandsk mand i forbindelse med indrejsekontrol i Rødbyhavn. Manden havde ca. 11 kg cannabis, og han er sigtet for indsmugling af narkotika. Han bliver i dag fremstillet i retten i Nykøbing F. med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet antages at blive for lukkede døre.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By

Vej

Type

Tidsrum

Udbytte

Holeby

Fuglsevej

Villa

Torsdag klokken 12.00-16.50

To køleskabe, to computere, tøj, møbler og bøger

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By

Vej

Tid

Type

Kontrollerede

Fartbilister

Tilladt

Hurtigste

Klip

Munke-Bjergby

Skætholm

Torsdag klokken 06.32-12.14

ATK – Skolekontrol

576

11

60

99

Et klip

Næstved

Vordingborgvej

Torsdag klokken 16.18-21.46

ATK

974

19

60

103

To klip og en betinget frakendelse

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By

Vej

Tidspunkt

 

Tappernøje

Korskildevej

Torsdag klokken 09.40-10.20

Skolekontrol: To køretøjer kontrolleret, ingen sager

Lundby

Sværdborgvej

Torsdag klokken 12.15-12.40

Skolekontrol: Et køretøj kontrolleret, ingen sag

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By

Vej

Tidspunkt

Person

Sigtet for

Vordingborg

Københavnsvej

Torsdag klokken 12.40

27-årig mand fra Vordingborg

Narkotikakørsel

Næstved

Rolighedsvej

Fredag klokken 01.33

23-årig mand fra Næstved

Narkotikakørsel

Flere artikler