Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Karise - fredag den 19. juni


Karise er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: Visitations- og strafskærpelseszone
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fra torsdag den 18. juni klokken 20.00 indført en visitations- og strafskærpelseszone i et afgrænset område ved Motalavej i Korsør. Det sker efter flere episoder med vold og uro.

 

Torsdag aften var politiet derfor massivt til stede i området, hvor alt forløb i god ro og orden. Dog blev tre personer sigtet for mindre overtrædelser af ordensbekendtgørelsen. 

 

Visitations- og strafskærpelseszonen varer foreløbigt frem til torsdag 25. juni klokken 20.00, og politiet vil fortsætte en intensiv patruljering i området i hele perioden.


 

FLERE STEDER: Tricktyverier
Der har i det seneste døgn været flere tilfælde af tricktyverier i kredsen.

 

Torsdag klokken lidt over 9 gik to mænd ind i en ejendomsmæglerforretning i Næstved. Her lykkedes det dem at distrahere personalet og stjæle en pung fra et skrivebord. Den ene var en mand på 30-35 år, 170 centimeter høj, kraftig af bygning og med sort, kort hår. Han talte et fremmedsprog og var iført en mørk polo og shorts. Den anden var også 30-35 år, cirka 180 centimeter høj og almindelig af kropsbygning. Han havde også sort, kort hår, talte et fremmedsprog og var iført en joggingbluse med lynlås.

 

Lidt senere samme dag – mellem klokken 14 og 15.20 – kom en mand ind i en kiosk i Nørre-Alslev, og gik hurtigt ud i baglokalet på egen hånd. Det opdagede ekspedienten og manden blev bedt om at gå, men det lykkedes ham i forvirringen at stjæle en mobiltelefon. Manden beskrives som 20-25 år, cirka 185 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han talte et fremmesprog og medbragte en avis. 

 

Næsten samme mønster gentog sig klokken cirka 15.30 i en butik i Nykøbing Falster. Her gik manden også om i baglokalet, og selvom han hurtigt blev bedt om at gå, lykkedes det ham at fjerne en mobiltelefon. Han beskrives som 20-25 år, 165 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med kort, brunt hår. Han talte engelsk og var iført en kasket, lys polo, lyse shorts og sandfarvede sko. Han medbragte desuden en side fra en avis. 

 

Lidt senere – et sted mellem klokken 14 og 16.15 – var det en butik i Vordingborg, der fik besøg. Her gik manden ligeledes om i baglokalet, lagde en avis på bordet og slap afsted med en pung. Han beskrives som 18-20 år, 175-180 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med sort, mellemlangt hår. Han havde skægstubbe, talte et fremmedsprog og var iført en mørk sweater og almindelige cowboybukser.

Politiet opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis der kommer kunder ind i butikken, der forsøger at skabe forvirring – f.eks. ved at tale på et udenlandsk sprog eller gå ind i baglokalet på egen hånd. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der bemærker noget mistænkeligt.

 

 

SLAGELSE: Smed kantpæle ud på vejen

Politiet fik torsdag klokken 20.25 en anmeldelse om, at der gik en mand rundt på Bildsøvej og fjernede kantpæle, som han smed ud på vejen, så det var til fare for trafikken. Politiet fandt hurtigt frem til manden, som viste sig at være 38 år og fra København. Han blev anholdt klokken 21.00 og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt igen klokken 22.02.


 

HELE KREDSEN: Videokonkurrence for skoleelever
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi inviterer alle kredsens uddannelsesinstitutioner og de ældste elever i folkeskolen til at være med i en videokonkurrence i oktober.

 

Her skal de unge arbejde med, hvordan man handler sikkert på nettet, når man køber varer fra private på internettets store loppemarkeder. Helt konkret skal de lave en video, der f.eks. viser eksempler på, hvordan man bliver snydt, eller hvad man kan gøre for at undgå at blive snydt. Det skal være med til at motivere både dem selv og andre unge til at passe godt på sig selv, når de handler på nettet. Præmien er en tur i biffen for hele klassen.

 

Invitation og baggrundsmateriale er i den seneste uge sendt ud til både uddannelsesinstitutioner og skoleforvaltninger i alle kredsens kommuner. For mere information kontakt Lars Larsen på telefon: 41 32 82 08.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Rødby Fasanstien Hus Torsdag klokken 11.00-16.01 Ur, kontanter og Ipad
Rønnede Musvitvej Hus Onsdag klokken 17.00-torsdag klokken 16.15 Endnu ikke opgjort
Slagelse Bildsøvej Hus Onsdag klokken 17.00-torsdag klokken 20.00 3 fladskærmstv og surroundboks

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Slagelse Nordbyen Torsdag klokken 17.28-20.00 17 sager - 8 hastighedssager til klip og 1 til betinget frakendelse, højest målte hastighed var 98 km/t, hvor tilladte maksimalhastighed var 50 km/t, 3 kørte på konstruktivt ændret lille knallert, 1 kørte på en ikke forsikret og ikke registreret lille knallert, 1 havde ikke medbragt præmiekvittering på forsikring, 1 efterkom ikke anvisninger fra politiet og kørte på en lille knallert med fejl og mangler.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Karise Præstemarksvej Torsdag klokken 06.02- 08.02 ATK 136 5 60 km/t 78 km/t -
Karise Køgevej Torsdag klokken 08.32- 11.30 ATK 345 13 70 km/t 90 km/t -
Nykøbing F. Gaabensevej Torsdag klokken 13.50- 20.00 ATK 3894 45 60 km/t 88 km/t 3 klip
Slagelse Slotsalleen Torsdag klokken 09.59- 13.00 ATK – bestilt færdselskontrol 347 15 50 km/t 71 km/t 2 klip
Vemmelev Stationsvej Torsdag klokken 06.47- 09.20 ATK – bestilt færdselskontrol 77 36 40 km/t 63 km/t 9 klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Rødby Færgestationsvej Fredag klokken 03.05 22-årig mand fra Rumænien Narkokørsel

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk