Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Karise - fredag den 15. maj


Karise er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Karise er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: Råbte og kastede med flaske

Politiet fik torsdag klokken 11.39 en anmeldelse om, at en kvinde var noget højtråbende og optrådte utryghedsskabende uden for Lidl på Motalavej i Korsør. Kvinden havde tilsyneladende været oppe at skændes med en ekskæreste, og i frustration kastede hun en flaske efter ham – som dog ramte en bil i stedet. Det var en 39-årig kvinde fra Korsør, og hun blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

NYKØBING: Fuppede sig til oplysninger i telefonen

Et ældre ægtepar – denne gang fra Nykøbing – blev onsdag eftermiddag ringet op af Victor Hansen, som fortalte, at han var betjent og efterforskede en sag om tyveri fra parrets bankkonti. På telefon stod telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, og for at sandsynliggøre historien yderligere, blev parret ringet op fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi – eller det var i hvert fald det nummer, der stod på telefonen. Under samtalen lykkedes det at få lusket flere personlige oplysninger – blandt andet om kort og NemID – ud af parret. Imidlertid fattede en pårørende mistanke og fik bekræftet, at der var tale om en lurvet fupmager. Deres konti blev straks spærret, og sagen efterforskes nu som en sag om uberettiget anvendelse af betalingskort.

Men det giver også anledning til at gentage, at hverken politiet, banker eller Nets ringer til folk og beder om oplysninger om betalingskort, NemID eller lignende personlige informationer. Derfor skal man altid være ekstra på vagt, hvis det sker, og i givet fald afvise den pågældende og selv tjekke op med politiets servicecenter, om der er tale om en reel henvendelse. Del gerne denne historie og advarsel med familiemedlemmer, der er mindre digitalt velbevandrede.

 

SLAGELSE: Stjal energidrik til 6,95 kroner

Torsdag klokken 15.15 fik politiet en anmeldelse om, at personalet i Netto på Skovvejen i Slagelse havde tilbageholdt en kunde, der var gået gennem kassen uden at betale for en energidrik til 6,95 ktonrt, som han havde stoppet i lommen. Den pågældende var i første omgang ikke indstillet på at tale med personalet om sagen, og forsøgte at løbe væk, men han blev indhentet og fastholdt, indtil politiet kort efter ankom. Det var en ung mand, som først fortalte politibetjentene, at han var 14 år gammel, men det viste sig at være en sandhed med modifikationer. Det var en 17-årig fyr fra Dalmose, og han blev anholdt klokken 15.13 og taget med til politistationen i Slagelse. Han blev sigtet for butikstyveri og fordi han ikke gav de rigtige oplysninger om sin fødselsdag, blev han også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. De sociale myndigheder blev underrettet, inden han blev løsladt igen klokken 16.50.

 

NÆSTVED: Havde hardballpistol – eftersøgt til fogedretten

Torsdag klokken 20.56 fik politiet en anmeldelse om, at der gik to mænd på Nygårdsvej i Næstved, og den ene havde en pistol i bukselinningen. Det var en 46-årig mand fra Næstved, som havde en hardballpistol med sig, men han havde hverken truet med den eller vist den frem. Han var sammen med en 35-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være efterlyst til fogedretten. Han blev derfor anholdt og fredag morgen bliver han overført til fogedretten.

 

NÆSTVED: Tog den venstre om helleanlæg

En 21-årig mand fra Næstved kan nu vente en bøde og formentlig et klip i kørekortet. Fredag klokken 0.40 kørte han sammen med en kammerat i bil ad Havnegade mod nord, og i krydset ved Kanalvej, kørte han ud over spærrefladen og venstre om helleanlægget for at dreje til venstre ad Kanalvej. Imidlertid kørte der en politibil bagved, hvilket den 21-årige nok ikke var klar over. Politibetjentene standsede den 21-årige længere ude ad Kanalvej. Han blev sigtet for de to færdselsforseelser, og hans kørekort blev ombyttet til et midlertidigt, mens sagsbehandlingen er i gang.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Mern Solbærvej Hus Torsdag klokken 06.40 – 15.50 Bærbar computer, iPad, højttalere, smykker og kontanter
Præstø Gernersvej Hus Torsdag klokken 04.30 – 14.00 Lenovo bærbar computer, smykker og kontanter

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Fjenneslev Ringstedvej Torsdag klokken 14.54 Hastighedskontrol med laser – seks bilister sigtet for at køre for hurtigt i 60 km-toner, hvilket medførte et klip i kørekortet. Højeste målte hastighed 94 km/t.
Mern Mern by Torsdag klokken 17.52 – 18.57 Uopmærksomhedskontrol – 6 køretøjer standset, følgende sager blev skrevet på to knallertfører: 2 sager om manglende ansvarsforsikring, 1 sag om kørsel uden styrthjelm under kørslen, 2 sager om manglende registrering, 1 sag om kørsel uden førerret, 1 sag om en ulovlig knallert og 1 sag for ikke efterkommet politiets anvisninger om at standse
Præstø Ukendt Torsdag klokken 20.30 – 23.00 Uopmærksomhedskontrol – 12 køretøjer standset, en sigtet for at køre traktor uden "traktortrekant" og en sigtet for manglende lejekontrakt for udlejningsbil

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Karise Køgevej Torsdag klokken 16.49 – 19.49 ATK 214 40 50 km/t 112 km/t 7 klip og 1 betinget frakendelse
Rønnede Faxevej Torsdag klokken 14.09 – 16.10 ATK 622 53 60 km/t 87 km/t 3 klip
Slagelse Vestre Ringvej Torsdag klokken 07.36 – 13.45 ATK 1793 15 50 km/t 65 km/t -
Stokkemarke Højrebyvej Torsdag klokken 05.46 – 12.05 ATK 813 18 80 km/t 135 km/t 1 betinget frakendelse
Vordingborg Sydmotorvejen Torsdag klokken 07.37 – 13.45 ATK 3320 100 90 km/t 155 km/t 18 klip og 1 betinget frakendelse

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Næstved Vættehøjen Fredag klokken 04.25 21-årig mand – ukendt adresse Narkokørsel, og da der også blev fundet tre poser med i alt 1,5 gram kokain, blev den 21-årige også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer

 

 

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk